Padel Racket Keuze – Algemeen beginner met racket sport ervaring

Wanneer je bijvoorbeeld badminton, squash of tafeltennis ervaring hebt, heb je al een voorsprong op iemand die nog nooit een racket sport heeft gedaan. Ook al heb je nog nooit padel gespeeld. Je zal het sneller onder de knie krijgen dan iemand zonder balsport en/of racketsport ervaring.

Onbewust weet je al hoe een racket werkt, je oog-bal coördinatie heeft al een bepaald automatisme opgebouwd. Je kan de snelheid van een shuttle of bal inschatten, je weet welke impact de invalshoek van de shuttle of bal op je racket heeft, je weet hoe je snelheid aan de shuttle of bal meegeeft. Dat soort zaken hoef je niet meer te leren en daar hoef je niet meer op te focussen. Je kan je volledige aandacht richten op specifiekere padel zaken, bijvoorbeeld raakpunt van de bal, positie spel op het veld, …

Wanneer je een racket sport op hoger niveau hebt gedaan, heb je blijkbaar een goede oog-bal coordinatie. en zal je niveau bij padel op korte termijn naar een goed niveau stijgen. De aanleg heb je immers.

Algemeen advies.

Ga voor een goedkoop maar toch degelijk racket. Je weet namelijk niet of je zal blijven padellen (al is de kans groot eenmaal je met deze sport in aanraking bent gekomen).  Investeren in een duur racket is een risico.

Het type racket dat je bij je past, kan je nu nog niet bepalen.

Dat is van een aantal factoren afhankelijk, die je eerst zal moeten ontdekken en ondervinden.

Ga je bij voorbeeld vaker per week spelen, kies dan voor een duurzaam racket.

Ben je aanvallend ingesteld, houd je van punten scoren, kies dan voor een racket met meer power dan controle. Ben je meer gericht op verdedigen en zekerheid, ga dan voor een racket met meer controle dan power.

Veelal is in padel de linker speler de aanvaller en de rechterspeler de verdediger. Welk type speler ben jij?

Blijk je een uitstekende oog-bal coördinatie te hebben, dan kan je gaan voor een racket met een kleine sweet-spot.

Zo zijn er nog meerdere factoren die het ideale racket voor jou gaan bepalen.

Verderop in het keuzemenu zijn alle termen uitgelegd (power, controle, sweet-spot, …)

Veel plezier met het lezen!